Nem lehet maradéktalanul elégedett a Forma-1-es Brit Nagydíj időmérő edzésén nyújtott teljesítményével a Red Bull, mert ugyan Max Verstappen harmadik lett a Mercedesek mögött, Alexander Albon már a Q2-ben sem tudott talpon maradni (akárcsak két héttel ezelőtt, a Hungaroringen), mindössze 12. lett a thai-brit pilóta, akinek a jövője egyre gyakrabban kérdőjeleződik meg a Milton Keynes-i csapatnál.

„Úgy tűnt, elég erősek vagyunk. Nem mondom, hogy az egész hétvége hibátlan volt, de a mai nap nem igazán volt jó” – mondta az időmérő után Albon, aki ráadásul a második szabadedzésen össze is törte az RB16-ost, amivel biztosított pár órányi extra munkát a Red Bull szerelőinek.

„Egyértelmű, hogy hiányzott az idő, amit elbuktunk és a pályán tölthettünk volna. Eközben a szél állandóan változott, ahogyan az autó egyensúlya is, így ezt nem is sikerült jól finomhangolnunk.”

„Holnap, a szabad gumiválasztással remélhetőleg javítunk néhány pozíciót, és gyűjthetünk értékes pontokat” – próbált bizakodóan a jövőbe tekinteni a 24 esztendős pilóta.

F1: Berágott versenyzőjére a Red Bull-főnök 2

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nem igazán volt elégedett a látottakkal, a „frusztráló” szóval jellemezte Albon kvalifikációját. „Főleg, ha ránéznünk a különbségekre” – jegyezte meg csípősen. „Csalódást keltő, hogy nem volt ott a Q3-ban a csapat mindkét autójában” – zárta rövidre a Channel 4-nak tett nyilatkozatát.