Hivatalossá vált, amiről a napokban már hallani lehetett: a Forma-1 vezetése újabb három versennyel bővítette a koronavírus-járvány miatt újjászervezett 2020-as versenynaptárt.

Miután világossá vált, hogy a vírushelyzet miatt sem Kanadában, sem az USA-ban, sem Mexikóban, sem Brazíliában nem lehet futamot tartani idén ősszel, az F1 további európai helyszínekkel egyezett meg októberre. A cikk megjelenésével egy időben a Kanadai, az Amerikai és a Mexikói Nagydíj szervezői is bejelentették a 2020-as futam törlését.

Bár tavaly kipottyant, máris visszatér Németország: az október 9-11-i hétvégén a Nürburgringen tartják az Eifel Nagydíjat – a futamot a Hockenheimben a Német Nagydíjat rendező AvD helyett az ADAC autóklub szervezi, ezért az eltérő név –, majd két héttel később, 25 év után újra Portugál Nagydíjat tartanak, a helyszín az algarvei Portimao pálya lesz. Portugália után következik majd a 2020-as idény harmadik olaszországi fordulója, a szeptember eleji-közepi monzai Olasz Nagydíj és a mugellói 1000. Ferrari Nagydíj után október-november fordulóján a korábban San Marinó-i Nagydíjnak otthont adó Imolában mennek az F1-esek, a verseny neve Emilia-romagnai Nagydíj lesz.

Érdekesség, hogy Imolában kétnapos lesz a versenyhétvége, a pénteki napon nem lesz tevékenység a pályán.

Nem hivatalos, de úgy tudni, az F1 még két távol-keleti futam – Vietnam és Malajzia – novemberi rendezésén dolgozik, majd a Bahrein-Abu-Dzabi párossal zárulhat a szezon. Jelenleg 13 versenynél tart a naptár, ha fentiek bejönnek, összesen 17 vagy 18 fordulós lehet az idei világbajnokság attól függően, hogy Szahírban végül egy vagy két versenyt tartanak.