A Renault a várakozásoknak megfelelően a Magyar Nagydíj után is óvott a Racing Point ellen, az ügyben szeretne a lehető leghamarabb döntést hozni az FIA. Nem is ártana felpörgetni a dolgokat, mert ha hinni lehet a Red Bullnak, más csapatok is óvást fontolgatnak a Racing Point ellen.

“Információink szerint több csapat is óvni fog. Reméljük, tisztázzák az ügyet” – fogalmazott Helmut Marko.

A Red Bull számára nem véletlenül fontos az ügy. “Ha a Racing Point autója szabályos, mi ugyanezt fogjuk csinálni az Alpha Taurinál. Ha felmentik őket, azzal rengeteg pénzt spórolhatunk a második csapatunknál, és még versenyképesebbé is tehetjük.”

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója szerint a másolás régi és mindennapos jelenség a sorozatban, a Racing Point most csupán új szintre emelte a dolgot.

“A másolás bevett dolog a Forma-1-ben” – írta Ross Brawn a hagyományos versenyek utáni értékelésében. “Normál időkben minden csapatnál több fotós is dolgozik a boxutcában, akik minden autóról több ezer fotót készítenek pontosan abból a célból, hogy a legjobb ötleteket le lehessen másolni. Mi pontos listát adtunk a fotósoknak.”

“A Racing Point csupán új szintre emelte a másolást, és minden eddiginél alaposabb munkát végzett. A mezőnyben nincs egyetlen olyan csapat sem, amelyik ne másolt volna le valamit valamelyik riválisáról.”

“Ha arra kérném a technikai igazgatókat, hogy tegye fel a kezét közülük, akinek a csapata semmit se másolt senkiről, egy kéz sem lendülne a magasba.”

A Williams részéről Dave Robson csak gratulálni tud a Racing Pointnak. “A másolás mindig is a játékunk része volt” – így Robson. “Ezek az autók nagyon bonyolultak, azt is meg kell érteni, hogy a Mercedes miért működik. Úgy tűnik, a Racing Pointnak ez is sikerült, részemről semmi probléma ezzel: rendkívül jó munkát végeztek.”