A Magyar Nagydíjakon megszokott körülményektől eltérő időjárás fogadta a Forma-1 mezőnyét. A pénteki első szabadedzésen még csak lógott az eső lába, a második gyakorlásra azonban megjött a várt csapadék.

Az eredmények azt mutatják, hogy a Ferrarinak jobban fekszik a mogyoródi aszfaltcsík: Sebastian Vettel és Charles Leclerc az első, még száraz edzésen a 6-7. helyen végeztek, míg a második 90 perc végén a német versenyző neve állt a köridőlista élén. A javulás oka a pályában keresendő: a Red Bull Ringgel szemben a Hungaroringen nincsenek igazán hosszú egyenesek, így a végsebesség és a motorerő is kevésbé fontos.

“Jobban alakultak a dolgok, mint amiben reménykedtem” – mondta Leclerc, visszatekintve a pénteki szabadedzésekre. “Nem hoztunk sok új elemet, de úgy tűnik, az autó jobban teljesít ezen a pályán.”

“Ami engem illet, délután küszködtem kissé. Különböző dolgokat próbáltunk ki az autókon, de én nem voltam elégedett, nem voltam magabiztos az esőben. Délelőtt azonban pozitív jeleket láttunk” – tette hozzá a monacói, aki a második gyakorláson három másodperccel lassabb köridőt futott, mint az edzést megnyerő csapattársa.

Ferrari: Az autónak fekszik a Hungaroring 3

Sebastian Vettel

Az eső áztatta szabadedzésen csak 13-an futottak mért kört, de többek között Lewis Hamilton sem futott mért kört a Mercedesszel. Vettel örült, hogy jobb napot zárt a Scuderia pénteken, de a helyén kezeli az apró sikert. “A délelőtt rendben alakult. Ezen a pályán jobban kellene szerepelnünk – reméljük, hogy ez így is lesz. Ezt azonban csak az időmérőn tudjuk meg.”

“Több kört futottunk a második edzésen, mint a többiek, hogy kiderítsük és jobban megértsük a múlt héten minket hátráltató gyengeségeket. Bőven akad még házi feladat, amit el kell végeznünk, de összességében egy jobb napot zártunk” – mondta a négyszeres világbajnok.