Már Ausztriában is a feltámadás jeleit mutatta a Williams, a Hungaroringen viszont ennél is magasabbra helyezte a lécet az elmúlt években bukdácsoló grove-i alakulat, amely mindkét autójával bejutott a Q2-be az időmérő edzésen – erre legutóbb a 2018-as Olasz Nagydíjon volt példa, amikor még Lance Stroll és Felipe Massa versenyeztek a gárda színeiben.

A Mercedes-nevelt George Russell zsinórban másodjára kvalifikált a 12. helyre, de a brit úgy véli, ezúttal még a legjobb tíz közé is be tudta vona magát verekedni. „Életre kelt az autó az időmérőn, ilyen körülmények között, nagyon élveztem” – idézi a 22 éves pilóta szavait a csapat közleménye. „Nem számítottam arra, hogy ennyire gyors leszek, remek volt az autó, én is jó ritmusban voltam.”

F1: A Q3-ra is esélyes volt a feltámadó Williams 2

„Kár volt a Q2-es körért, mert forgalomba kerültünk, anélkül azt hiszem, még a Q3 is lehetséges lett volna, ami eszméletlen lett volna. Ugyanakkor ahhoz képest, ahol tavaly voltunk, ez a 12. hely is hihetetlen. Imádok ezen a pályán padlógázon vezetni, remek móka volt. A srácokra és a lányokra pedig büszke vagyok, amiért újra képesek voltunk erre az eredményre” – folytatta mondandóját.

„Szorítunk azért, hogy holnap legyen egy kis eső, mert így esélyünk lenne egy jó eredményre. Készen állok a harcra, remélhetőleg sikeres versenyünk lesz.”

F1: A Q3-ra is esélyes volt a feltámadó Williams 3

A pályafutása harmadik Forma-1-es nagydíja előtt álló, újonc Nicholas Latifi pedig először került a Q2-be, 15. lett. Szerinte az FW43-asnak kedvez a Hungaroring. „Határozottan elégedett vagyok, ez az első alkalmam a Q2-ben” – mondta. „Elismerésre méltó mindaz a munka, amit a csapat beletett idáig. Biztosak vagyunk benne, hogy az autónknak fekszik ez a pálya. Az viszont, hogy mindkét autóval bejutottunk a Q2-ben, azt mutatja, hogy jelentősen javultunk.”

„Egy kicsit ugyanakkor csalódott vagyok amiatt, hogy nem tudtam előrébb végezni, kicsit többre számítottam” – ostorozta magát a Forma-2 tavalyi ezüstérmese. „Magával az időmérővel összességében elégedett vagyok, jó munkát végeztek a srácok.”