Sebastian Vettel 2020 végén elhagyja a Ferrarit, nagy kérdés, hogy lesz-e helye a Forma-1-ben, akad-e számára megfelelő, vonzó lehetőség.

A Mercedes cégvezére a múlt hétvégén gyakorlatilag kizárta a négyszeres bajnok leigazolását, a Renault bármelyik pillanatban bejelentheti Fernando Alonso leszerződtetését (ahogyan az nem sokkal cikkünk megjelenése után meg is történt), míg a Red Bullnál és a jövőre már Aston Martinként működő Racing Pointnál korábban kijelentették, hogy náluk nem lesz hely Vettelnek.

A Red Bull esetében a közeledés jelei látszanak, és érdekes módon mostanra a Racing Point főnöke is másképp beszél, mint pár hete, amikor azt mondta, a jövő évre is a jelenlegi párossal számolnak.

„Hízelgő, hogy egyesek a négyszeres világbajnokról pletykálnak velünk kapcsolatban, és ha jól rémlik, Alonsót is hírbe hozták már velünk” – mondta Otmar Szafnauer a német Skynak.

„Hízelgő, de jelenleg a versenyzésre koncentrálunk, arra, hogy jó évünk legyen, a jövő évet illető döntéssel pedig ráérünk még. Fiatal kora óta jó barátságban vagyok Sebastiannal, mindig beszélünk. Ráér még a döntés” – ütött meg a korábbinál sokkal megengedőbb hangot a csapatfőnök.

Vettel szerződtetése érdekes helyzetet teremtene a Racing Point/Aston Martinnál, hiszen a silverstone-i alakulatnál hetedik éve hűségesen és eredményesen szolgáló Sergio Perez tavaly nyáron egészen 2022 végéig szóló szerződést írt alá a csapattal, a másik versenyzőjük pedig a tulajdonos Lawrence Stroll fia, Lance – három autót senki sem indíthat, így valamelyiküket el kellene küldeni.