Múlt kedden jelentették be, hogy a felek közös megegyezése alapján a Ferrari nem hosszabbít szerződést Sebastian Vettellel, a német az év végén elhagyja az olasz csapatot.

Bár a korábbi pletykák a McLarennel is hírbe hozták a négyszeres világbajnokot, mint azóta kiderült, oda nem várták Vettelt, a német helyére lecsapó Carlos Sainz utódjaként rögtön bejelentették Daniel Ricciardót.

Ha Vettel maradni akar az F1-ben, a Mercedesre, a Renault-ra, esetleg a jövőre már az Aston Martin gyári alakulataként működő Racing Pointra gondolhat, vagyis az utóbbira nem, mert a csapatfőnök megerősítette, hogy kitartanak jelenlegi pilótáik, a rutinos Sergio Perez és a tulajdonos Lawrence Stroll fia, Lance mellett.

„Őrületes az 2021-es átigazolási piac, miközben még nem is versenyeztünk 2020-ban. Tény, hogy futamgyőztesek, sőt Sebastian Vettellel már világbajnokok is vannak a piacon, de mi a jelenlegi versenyzőinkkel szeretnénk dolgozni. Ha jó autóval állunk elő, akkor mi is nyerhetünk futamokat, sőt talán világbajnokok is lehetünk” – nyilatkozta a Racing Point főnöke, Otmar Szafnauer a Radio Canada Sportsnak.

A szakember hozzátette, hogy őt meglepte Vettel távozása:

„Meglep, hogy Charles és Sebastian nem fért meg egymás mellett. Sebastian nagyszerű versenyző, aki nagy dolgokat ért el az F1-ben. Már ifjoncként nyerni tudott a Toro Rossóval, igazán helye van a Forma-1-ben.”

Kövess minket a Facebook-on!