A Mercedesnél idén mindkét versenyző szerződése lejár. Lewis Hamilton gyakorlatilag biztosra vehető – a túlzott fizetési igényeire vonatkozó pletykákkal nem érdemes foglalkozni –, a másik ülés sorsa viszont érdekes kérdés, hiszen Valtteri Bottas helyett választhatnák akár a Williamsnél „tanuló” saját neveltjüket, George Russellt, ahogy a piacon lévő, csak győzelmi lehetőséget ígérő csomagot kereső négyszeres világbajnokot, Sebastian Vettelt is – utóbbi óriási durranás lenne: 10 – sőt, valószínűleg 11 – világbajnoki cím egy csapaton belül.

A Mercedes anyacége, a Daimler vezére vasárnap viszont keresztbe tett az ilyen irányú spekulációknak, Ola Källenius gyakorlatilag a csapat előtt bejelentette a 2021-es, változatlan felállást.

„Maradunk a mostani srácainkkal” – jelentette ki a Sky Sportsnak. „Megértem, hogy nagyon izgalmas lenne a német szurkolóknak (Vettel szerződtetése), de Lewis és Valtteri személyében már most is két csúcsversenyzőnk van, akik a legmagasabb szinten teljesítenek. Láthattuk, hogy Valtteri milyen fantasztikus körrel szerzett pole-t.”