Július elején Ausztriában elkezdődik a 2020-as Forma-1-es világbajnokság, a koronavírus-járvány miatt eddig az F1-ben nem látott óvintézkedések mellett.

A címvédő Mercedes az idényre való felkészülés és az új előírások megszokása kedvéért kedden és ma Silverstone-ban tesztel a 2018-as autóval – az első nap végén így nyilatkozott Valtteri Bottas:

„Úgy gondolom, hogy nagyon hasznos nap volt ez a csapat szempontjából. Jó ideje nem jártunk versenyen, sőt még versenygarázsban sem, sok új előírás és óvintézkedés van, amiket jó volt gyakorolni. Szerintem sokat tanultunk a nap folyamán arról, hogyan lehet majd hatékonyan, de az emberek biztonságára figyelve dolgozni, amikor elkezdődik a versenyzés.”

„Nagyszerű volt újra autóba ülni, alig várom Ausztriát, hogy megint versenyezhessünk” – magyarázta a finn.

A csapatfőnök, Toto Wolff szerint nagyon nehéz hetek várnak a csapatra és az F1-re általában, de állnak elébe:

„Legalább annyiban biztosak lehetünk, hogy pár hónapig újra lesz verseny. Erős európai naptárunk van, Brackley-ben, Brixworth-ben mindannyian örülünk, hogy újra versenyezhetünk. Imádjuk a versenyt, nagyon hiányzott már.”

„Nagy kihívás lesz ez, tisztában vagyunk ezzel is, de tartozunk annyival a szurkolóknak, hogy jó szórakozást, jó versenyt adjunk nekik. Mindannyiunk számára húzós lesz, tripla hétvégék, távol az otthontól, de most rendkívüli körülmények vannak” – mondta az első tesztnap végén a Sky Sportsnak.

Kövess minket a Facebook-on!