A hétvégén rendezték volna a három és fél évtized után visszatérő Holland Nagydíjat Zandvoortban, ám a koronavírus-járvány miatt a futam elmaradt.

A Forma-1 megint virtuális nagydíjjal pótol, igaz, nem a holland helyszínen, hiszen az még nem szerepel a platformként használt 2019-es F1-es videojátékban – de júliusban érkező 2020-as kiadásban már ott lesz –, a mezőny a szurkolók szavazatai alapján Interlagosban csap majd össze.

Bár legutóbb hét aktuális F1-pilóta is szerepelt a nevezési listán, nagyon úgy tűnk, hogy most öttel kell majd beérnünk, ugyanis az e-sporttal első ízben két hete megpróbálkozó Carlos Sainz most nem vesz részt, és nagyon úgy tűnik, hogy csapattársa, Lando Norris sem indul.

Az angol ifjonc az F1 leállása óta szinte folyamatosan szimulátorozik, az eddigi három virtuális nagydíjon is versenyzett volna, de kapcsolódási hibák miatt gyakorlatilag nem szerepelt. A Forma-1 Norris mostani indulását is megreklámozta, ám az angol ifjonc azt mondta, ő nem tud róla, hogy „ott lesz” a vasárnapi versenyen, legalábbis ezt mondta, miközben az amerikai Indycar hétvégéi virtuális futamára gyakorolt.

„Én nem veszek részt. Nem tudok erről. Egy napom lenne, hogy felkészüljek, hogy hozzam azt a tempót, amire a többiek egy hete gyakorolnak” – mondta streamelés közben.

Ha Norris nem is lesz ott, megint indul a ferraris Charles Leclerc, aki a második és harmadik fordulóban is győzelmet aratott, ahogy a szintén jól szereplő Red Bull-os Alexander Albonnak, az Alfa Romeó-s Antonio Giovinazzinak és a Williams párosának is szurkolhatunk majd. Új belépő lesz Ralf Schumacher fia, az idén Forma-3-as szezont kezdő David Schumacher, aki a Racing Pointnál vezet majd.

Újdonság, hogy holnap már virtuális Forma-2-es futamot is rendeznek, közép-európai idő szerint 17 órakor a bahreini pályán csap össze az ifjoncok mezőnye, míg az F1-es virutális verseny 19 órakor kezdődik – utóbbit a Forma-1 Youtube-, Twitch- és Facebook-fiókján, valamint a magyar M4 Sporton is követhetik a nézők.

Azok sem maradnak szórakozás híján, akik nem rajonganak az e-sportért: ma délután 16 órakor a Forma-1 hivatalos Youtube-csatornáján a 2008-as Brit Nagydíjat játsszák újra, míg holnap 14 órakor az M4 Sporton az 1999-es, nürburgringi Európa Nagydíjjal nosztalgiázhatnak a nézők.