A Forma-1 hivatalosan még nem közölt semmit, de úgy tűnik, a sportág vezetése júliusban, zárt kapuk mögött tartott futamokkal szeretné elindítani a koronavírus-járvány miatt a rajt előtt elakadt szezont, hogy aztán egészen decemberig vagy akár januárig pörgessenek le 15-18 futamot.

1998-99 világbajnoka, Mika Häkkinen az Inside Formula One podcastnek nyilatkozva azt mondta, nem érti, mit tervezgetnek már most a fejesek.

„A papír sokféle forgatókönyvet elbír, az tény – hogyan induljon az idény, hol, hány futam legyen… De én azt gondolom, hogy nagyon nehéz most bármit is tervezni. Tervezhetnek akármennyit, de egyelőre továbbra sincs vakcina a vírusra. Ez itt a nagy gond” – utalt arra a finn, hogy ha nézők nélkül rendeznek futamokat, az F1-es utazás közben és a paddockban is megfertőzhetik egymást, vihetik magukkal a vírust.

F1: Több futam egy pályán? Rossz vége lehet! 1

A szezon sűrítése érdekében felmerült, hogy egy-egy helyszínen több futamot is tartsanak, a Red Bull Ring és Silverstone is nyitott lenne erre. De nem biztos, hogy mindenki az lesz, figyelmeztet az egykori McLaren-pilóta:

„Ha valamelyik csapatnak nem fekszik Silverstone, akkor nem fognak örülni, hogy három futamot kell ott letolni. Ha fennáll ennek a lehetősége, lehet, hogy egyes csapatok meggondolják majd, hogy érdemes-e egyáltalán Silverstone-ba menni. Egy F1-es futamon persze bármi megtörténhet, még akkor is, ha nem sikerült jól a kvalifikáció, de ha az ember tudja, hogy biztosan nem lesz gyors az autója a pályán, az elég elkeserítő lehet.”

Kövess minket a Facebook-on!