Ahogy arról már hírt adtunk, eddig három brit Forma-1-es csapat élt a Egyesült Királyság kormánya által meghirdetett programmal, melynek keretében a kényszerszabadságra küldött dolgozóik fizetésének 80 százalékát átvállalja az állam, míg a munkában maradók – beleértve a csapatvezetőket és a pilótákat is, a fizetésük csökkentését vállalva mérséklik a kiadásokat.

A McLaren, a Williams és a Racing Point után az amerikai központú, de angliai bázisú Haasnál is ugyanerre készülnek.

„Nem fejleszthetünk három hónapon keresztül, miközben nincsenek bevételeink. Egyes csapatok megtehetik ezt, de a kisebbek mind egyetértenek abban, hogy ez nem lehetséges” – mondta a Motorsport-magazin.comnak a Haas főnöke, Günther Steiner.

F1: Újabb pilóták fizetése csökken 1

Frederic Vasseuer (Alfa Romeo) és Günther Steiner (Haas)

A versenyzők, Kevin Magnussen és Romain Grosjean felajánlották a segítségüket.

„Megkerestek, azt mondták, hogy ha bármit tehetnek, szóljak. Igen, a fizetéscsökkentést is beleértve, erről is tárgyalunk velük. Ők is látják, milyen helyzetben vagyunk. Részleteket még nem tudok mondani, de benne vannak. Egyelőre vizsgáljuk a forgatókönyveket, de jó tudni, hogy a versenyzők is készek segíteni” – folytatta Steiner.

A svájci Blick arról tudósít, hogy a hinwili központú Alfa Romeo is egy hasonló, ottani programmal él majd, és az ő versenyzőik, Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi is lemondhatnak a bérük egy részéről a csapat javára.