Bár a koronavírus-járványban nem igazán hisz, annak gazdasági hatásait a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko sem tagadhatja le, azért ő is egyetért azzal, hogy az eredetileg 2021-re tervezett Forma-1-es műszaki szabályváltozások bevezetését 2022-re halasztották.

„Nagyon is logikus volt. Minden csapat bevételkieséssel számolhat. Ha öt futam kiesik, 100 millió dollár veszik oda” – utalt arra, hogy a hiányzó versenyrendezési díjak miatt a csapatok között szétosztható összeg kevesebb lesz.

„Most itt vannak a stabil szabályok, ha ezeket befagyasztjuk, drasztikus mértékben csökkennek a költségeink” – folytatta.

Marko arra is rámutatott, hogy mivel a műszaki szabályokat 2022-re tolták el, az évi 175 millió dolláros kiadási plafon viszont már a jövő évtől él, mindenképp „olcsóbb” lesz a fejlesztés: „A szabályváltozásokat a kiadási plafon keretében kell végigvinni.”

A Red Bull nem csak versenycsapataival, hanem versenyszervezőként is érdekelt az F1-ben, az Osztrák Nagydíj a saját pályájukon zajlik. Miután mostanra már a június eleji Azerbajdzsáni Nagydíjat is el kellett halasztani, nagy kérdés, hogy a Red Bull Ringen lesz-e futam július első hétvégéjén…

„Annak meg kell valósulnia. A marketingtevékenységünk május közepén indul, a terveket a helyzethez igazítjuk” – mondta ezt illetően.