Melbourne-ben a múlt héten több csapat tagjainál is koronavírus-fertőzés gyanúja merült fel, végül egy mclarenes dolgozónál bizonyosodott be a kórokozó jelenléte.

A csapattag azonnal önkéntes karanténba vonult a szállodájában, majd a vele közvetlen kapcsolatban álló további 14 mclarenes is így tett, ők a versenyhétvége törlése ellenére mind Melbourne-ben is maradtak.

A wokingi alakulat cégvezére, Zak Brown azt közölte, a fertőzött és a többiek is jól vannak.

„Örömmel jelenthetem, hogy a fertőzött csapattagunk gyógyul, a tünetei megszűntek, a karanténban lévő embereink jól vannak, jó a hangulatuk. Fantasztikus támogatást kaptak a csapattársaiktól, a partnereinktől, az F1 közösség tagjaitól és szurkolóinktól, köszönet mindenkinek!” – mondta az amerikai, hozzátéve, hogy több más csapattag, köztük a versenyigazgató Andrea Stella is hátramaradt, hogy támogassák a karanténban lévőket.

A McLaren és az összes többi csapat is úgy döntött, hogy a Melbourne-ből hazatértek március 29-éig otthoni karanténban maradnak, nem veszik fel a munkát a központokban.

Munkából persze nincs is sok, hiszen az Ausztrál Nagydíj lefújása után az erre a hétre tervezett Bahreini Nagydíjat és az április elejére ütemezett Vietnámi Nagydíjat is elhalasztották – a Kínai Nagydíjjal már hetekkel ezelőtt megtették ezt –, és nagyon valószínű, hogy ugyanez vár a májusi fordulókra, a Holland, a Spanyol és a Monacói Nagydíjra is.