A koronavírus-járvány miatt a Forma-1 már hetekkel ezelőtt elhalasztotta az eredetileg az április 17-19-i hétvégére tervezett Kínai Nagydíjat, majd miután csütörtökön Melbourne-ben a McLaren egyik csapattagjának tesztje pozitív lett, a wokingi alakulat pedig bejelentette, hogy visszavonul az Ausztrál Nagydíjon való részvételtől, nagy nehezen, reggelre törölték a szezonnyitót is.

A csapatok Melbourne-ből hazaindulnak – már aki nem került karanténba –, a versenystábokat állítólag kéthetes házi elkülönítésbe küldik.

Tegnap óta világos, hogy a következő egy-két hétvége megtartása is lehetetlen lesz, mostantól pedig hivatalos is: mind a jövő hétvégére – eleve zárt kapuk mögé – tervezett Bahreini Nagydíjat, mind az április 3-5-i hétvégére kitűzött, első Vietnámi Nagydíjat a szervezőkkel egyetértésben elhalasztották.

Az F1 egy kiegészítő közleményben jelezte, hogy a jelenlegi állás szerint májusban – még pontosabban május végét írtak, azaz úgy tűnik, a Holland és a Spanyol Nagydíjjal sem számolnak -, Európában kezdődhet majd meg a szezon, ugyanakkor a koronavírus-járvány gyors terjedése miatt folyamatosan revideálják majd a terveket.