Miközben a koronavírus-járvány miatt világszerte különböző utazási és gyülekezési korlátozásokat vezetnek be, a MotoGP-ben egymás után fújták le az első két, katari és thaiföldi fordulót, úgy tűnik, a Forma-1 tartja magát a tervekhez, a jövő hétvégén megrendezik a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.

A főszervező, Andrew Westacott hétfőn közleményben jelezte, hogy Melbourne készen áll a futamra, az utolsó simításokat végzik, hozzátéve, hogy az illetékes hatóságokkal együttműködve komoly egészségügyi és vészhelyzeti megoldásokat dolgoztak ki.

„A nagydíj előtt továbbra is figyelemmel követjük a helyzetet, és szakértői útmutatást kapunk többek között a Victoria állami és a nemzeti tisztifőorvosoktól és az ausztrál egészségvédelmi főtanácstól. Pillanatnyilag semmi nem utal további utazási korlátozások bevezetésére, ahogy arra sem mutat semmi, hogy a Forma-1 és a csapatok ne érkeznének meg időben. Mára a Forma-1 vezetése is megerősítette, hogy az Ausztrál Nagydíj sínen van, mi pedig várjuk őket Melbourne-be!” – folytatta Westacott.