A két Ferrari a negyedik és ötödik helyen csatázva összeért a Brazil Nagydíjon, az első pillantásra nem túl komolynak kinéző incidens miatt mindkét autó kiesett a versenyből. Sebastian Vettelt és Charles Leclerc-t Maranellóba rendelte Mattia Binotto csapatfőnök elbeszélgetésre, zárt ajtók mögött rendezi a csapat az ügyet.

A felügyelők általában nem szólnak bele büntetéssel a csapatok belügyeibe, nem tették most sem, az ítéletükben csupán azt emelték ki, hogy mindkét versenyző tehetett volna többet az ütközés elkerülése, illetve a következmények mérséklése érdekében.

Nico Rosberg szerint a csapat szempontjából borzasztó egy ilyen incidens, de show szempontjából a nézők csak jól jártak vele. A német úgy véli, Leclerc kevésbé hibás, de Vettel sem csinált semmi szokatlant.

“Egy kicsit kisebb mértékben látom Leclerc-t felelősnek” – mondta Rosberg. “Ugyanakkor ha elöl vagy egy ilyen helyzetben, gyakran érzed úgy, hogy csak lassan mozogsz.”

“Egyébként is fontos a másikat nyomás alá helyezni, és amilyen korán csak lehet, befelé kényszeríteni. Annak is nehéz azonban ezt felismernie, aki éppen belül van.” Hasonló incidense egyébként Leclerc-nek is volt a futam elején, Lando Norris azonban reagált a monacói mozdulatára.

“Mivel milliméterekről van szó, nem látod, ha az elöl lévő elkezd befelé húzódni. Amikor Leclerc felismerte, hogy Vettel felé mozog, már túl késő volt.”

“Leclerc talán kisebbet hibázott, mert Vettel egy kicsit túl korán és túl gyorsan kezdett befelé mozogni. De itt tényleg csak apróságokon múlt a dolog.”