Az első sorból vághattak neki a Ferrari versenyzői a 2019-es Forma-1-es Japán Nagydíjnak, ám a pole-pozíciós Sebastian Vettel és a Max Verstappennel ütköző Charles Leclerc is rosszul rajtolt. Emiatt Valtteri Bottas mindkettejük mellett elment, és megnyerte a tervezettnél egy körrel rövidebbre nyúló versenyt.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint ezek az események – legyen szó akár balszerencséről, akár emberi hibákról – egy újabb győzelmébe került a maranellóiaknak. “Rengeteg lehetőséget szalasztottunk el a szezon során, és ma is ez történt. Csapatként meg kell erősödnünk, és valahogy el kellene érnünk azokat az eredményeket, melyeket a teljesítményünk alapján megérdemlünk” – mondta Binotto.

“A Mercedes versenytempója gyorsabb volt. Vettel Hamilton előtt volt. Előtte volt az első és az utolsó körben is – annak, aki hátul van, nincs könnyű dolga az előzést vagy a stratégiát illetően. Egy jó rajttal nyerhettünk volna” – vélekedett Binotto.

F1: Újabb lehetőséget szalasztott el a Ferrari 1

Charles Leclerc első szárnya húzza a szikrákat a Max Verstappennel történő ütközés után

Az olasz szakember véleményt mondott a Leclerc-Verstappen találkozóról is. Szerinte a monacói nem direkt szorította ki a pályáról a Red Bull-Hondát vezető kollégáját. “Elfogadjuk a stewardok döntését, bármi is legyen az” – tette hozzá.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!