A monacói pilóta rossz rajtjának „köszönhetően” már a második kanyarban találkozott a Forma-1-es Japán Nagydíjon a második helyről induló Charles Leclerc, valamint a három hellyel mögüle rajtoló Max Verstappen – ám a találkozó balesetbe torkollott: összeakadt a két autó, aminek eredményeként a Red Bull hollandja megpördült.

Verstappen nagyon dühös volt Leclerc-re és a versenybírákra is, mert az ütközés a vesztét okozta. Leclerc is ismertette az álláspontját, de csak a kellő óvatossággal, addig ugyanis nem akar belemenni a részletekbe, amíg nem látta felvételeket. „Seb és Lewis között voltam, alulkormányzott volt az autóm, aztán összeértük” – mesélt röviden az eseményekről. „Nem tudom, hogyan történt ez az egész, ehhez meg kell néznem a felvételeket. Az autóból nézve azonban eléggé trükkösnek látszott a helyzet.”

Leclerc-nek a koccanás miatt már az első körökben ki kellett jönnie új orrkúpért, de a mezőny végéről végül a hatodik helyig zárkózott vissza. „Az első körös baleset után tudtuk, hogy nehéz futamnak nézünk elébe. Szórakoztató volt, mert sokat kellett előzni, de nyilván nem itt akartam befejezni a futamot. Csalódott vagyok, ami pedig a stratégiát illeti, nem hiszem, hogy csinálhattuk volna sokkal jobban.”

Az időmérős dominancia ellenére versenyen már zsinórban másodjára győzte le a Mercedes a Ferrarit. Leclerc elárulta, hogy a cél az volt Szuzukában, hogy megelőzzék a Mercedest. „A hétvége előtt Mattia [Binotto, a Ferrari csapatfőnöke – szerk.] említette, hogy mindent jobban kell csinálnunk ahhoz, hogy megelőzzük a Mercedest, mert nagyon erősek, főleg versenyen” – magyarázta. „Erre kell fókuszálnunk, ma a legnagyobb problémát a rajt jelentette, Sebnek és nekem egyaránt.”

Egyelőre vizsgálják a Leclerc-Verstappen esetet a stewardok.