A 2019-es Forma-1-es Japán Nagydíj Valtteri Bottas elsőségét és a Mercedes hatodik konstruktőri bajnoki címét hozta. Miközben a finn egyértelműen uralta a versenyt, addig csapattársa, Lewis Hamilton kergette Sebastian Vettelt a második helyért, de végül a ferrarist intette le előbb a kockás zászló. A pódiumceremóniát megelőzően a korábbi Forma-1-es pilóta, a 2010-es DTM-bajnok Paul di Resta készítette az interjúkat az első három helyezettel.

Valtteri Bottas, Mercedes (1.): „Boldog vagyok, nagyon! Szoros volt az időmérő, itt pedig a harmadik helyről nem könnyű rajtolni. De ha nem adod fel, bármi lehetséges. Remekül sikerült a rajtom, míg Sebnek problémája volt, így átvettem a vezetést. A tempó pedig elképesztően jó volt, nagyon élveztem, szórakoztató volt. Tudtuk, hogy az egy- és a kétkiállásos stratégia is lehetséges, érdemi különbség nem volt közöttük. Kontrollálni tudtam a versenyt, akkor nyomtam, amikor csak akartam. Büszke vagyok arra, hogy része lehetek a csapatnak, egészen lenyűgöző, hogy zsinórban immár a hatodik bajnoki címet szereztük.”

Vettel: Elrontottam a rajtnál 1

Valtteri Bottas

Sebastian Vettel, Ferrari (2.): „Sokáig kivártak a lámpákkal, de ettől függetlenül az én hibám volt. Elrontottam, nagyon gyenge rajt volt” – tért ki a rajtra azonnal a német. „A Mercedes eléggé gyors volt a versenyen, Valtteri valósággal szárnyalt az első etap végén. Lewis az egykiállásos taktikával próbálkozott, de nem jött be neki. Arra koncentráltam csak, hogy jók legyenek a kigyorsításaim, ahol igazán veszélyt jelenthetett rám. Kemény délután volt, de megvan a második hely. A tempóhiánnyal valószínűleg ez volt a maximum, a rajt miatt azonban nem vagyok boldog.”

Lewis Hamilton, Mercedes (3.): „Először is gratulálok a csapatnak a sorozatban a hatodik világbajnoki címhez. Ma csak a lehető legtöbb pontot akartam gyűjteni a csapatnak.”