Elrontott rajtja után nem sokkal Max Verstappent ütötte ki Charles Leclerc a 2019-es Forma-1-es Japán Nagydíjon. A Ferrari monacói versenyzője – ellenben a Red Bull hollandjával – befejezte a versenyt, a hatodik helyen intette le a korai kockás zászló.

A sérült Ferrarival az incidens után még néhány kört a pályán töltött Leclerc, mielőtt a bokszutcába hajtott, hogy a szerelők lecseréljék törött első szárnyát. Az autó bal elejéről menet közben jókora darabok törtek le, az egyik még Lewis Hamilton Mercedesének jobb oldali visszapillantó tükrét is letörte.

F1: Dupla büntetést kapott Leclerc 1

Charles Leclerc első szárnya húzza a szikrákat a Max Verstappennel történő ütközés után

Leclerc a baleset okozásáért 5, a veszélyes autóval való körözésért pedig 10 másodperc büntetést kapott. Az időbüntetések miatt a hatodik helyett a hetedik helyen rangsorolják a monacóit, ezzel a renault-s Daniel Ricciardo léphet előre egy pozíciót.

Michael Masi versenyigazgató is megszólalt a büntetés kapcsán. “Eredetileg csak tanácsoltam, hogy hívják be a bokszba a sérült autót, de amikor nem tették meg, akkor utasítottam erre a Ferrarit” – árulta el. “A második körben elemek szakadtak le az autóról – több, mint aggasztó volt ez a biztonsági szempontokat figyelembe véve.”

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!