Ez a célja egy magyar kiskamasznak, a 13 éves Vida Benedeknek is, aki a tehetségét, képességeit rengeteg tanulással, edzéssel fejleszti, hogy valóra váltsa álmát: világbajnok akar lenni. Két éve már írtunk róla, nézzük, hol tart most!

A Gokart Talent Cup (GTC) és a GTC Winter Cup kétszeres bajnokaként Vida – ahogy ismerői emlegetik, Beni – 2018-ban, korkedvezménnyel indult a Rotax Junior kategóriában, ahol szintén bajnok lett.

Melyik a jó ív a gokartpályán? 1

 

A szimulátorozás (Gran Turismo Sport a Race Online Hungary-csapatnál) mellett idén a Benex Motorsport színeiben Ralf Schumacher modelljével – amit az egykori F1-pilótával közösen választottak ki Olaszországban – indult a Magyar Gokart Szövetség országos bajnokságán, az ottani eredmények alapján pedig a a Gender Racing Team formaautós tesztlehetőséget adott neki Forma Renault-jában.

Melyik a jó ív a gokartpályán? 2

Beni a nemzetközi színtéren is próbára tette már magát, a Rotax Grand Fesztiválon Bruckban a 2. helyezést érte el, és a leggyorsabb kört is megfutotta. Ezt az eredményt már a gyári Ralf Schumacher-csapat is posztolta az oldalán. Nemrég az FIA CEZ (Central Eastern Zone) versenyen is elindult, ahol a 30-35 fős mezőnyben is kiemelkedően szerepelt, abszolút 2. helyen végzett.

Melyik a jó ív a gokartpályán? 3

2020-ban Beni az ötfordulós Central-European-Rotax Max Challenge szériában, és minden egyéb elérhető nemzetközi futamon szeretne indulni, 2021-re, 15 éves korára pedig már a formaautós szereplés a cél.

Vida Benedek ismerői szerint mindent megtesz a sikerekért, érdemes figyelni rá, mert nagy ígéret, de a versenyzéshez természetesen támogatókra is szükség van, őket tárt karokkal várja az ifjonc és csapata.