A pénteki szabadedzések alapján feltételezhető volt, hogy Oroszországban talán a Red Bull is harcba szállhat a legjobb pozíciókért, ám a Milton Keynes-i együttes a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérőjéig nem tudott érdemi előrelépést megtenni.

Max Verstappen héttizeddel kapott ki a pole pozíciós Charles Leclerc-től, és lett negyedik. Az összetettbeli dobogóért harcban lévő pilóta szerint csak szombaton mutatta meg a Ferrari, mire képes igazából.

„A Ferrarinál egészen máig nem voltak feltekerve a motorok” – kezdte gondolatait Verstappen. „Csak az egyenesekben bukunk több mint egy másodpercet; ezzel nem lehet mit kezdeni. Vannak kanyarok is ezen a pályán, de ennyit képtelenség találni.”

A holland pilóta ráadásul a negyedik rajthelyét sem őrizheti meg, mivel a V6-os erőforrás cseréje miatt öt hellyel hátrébb sorolják a rajtrácson, vagyis a kilencedik pozícióból várhatja az 53 körös verseny rajtját.

„A legtöbb, amit ma tehettem, hogy beékelődtem a Mercedesek közé. Úgy látom, az lehet reális, hogy ötödik leszek, talán negyedik. Elvégre a negyedik helyre kvalifikáltunk, így ha megvan a tempó, előrébb léphetek” – tette hozzá.

Eközben Alexander Albon összetörte a másik Red Bull-Hondát, így a thai-brit újonc csak az utolsó sorból indulhat.