Utoljára 2000-ben volt példa arra, hogy Forma-1-es versenyző sorozatban négy pole pozíciót zsebeljen be: akkor ez a bravúr Michael Schumachernek jött össze, aki a 2000-as Olasz és a 2001-es Maláj Nagydíj között egymás után hat alkalommal indult az élről. Charles Leclerc pedig Szocsiban folytatta a nyári szünet óta tartó makulátlan egykörös tempós sorozatát, így a pole-ból vághat neki az Orosz Nagydíjnak – mögötte a mercedeses Lewis Hamilton végzett, aki 23 ezreddel győzte le a másik ferrarist, Sebastian Vettelt.

Az időmérő edzés első három helyezettjével 2009 világbajnoka, Jenson Button készítette az interjúkat.

Charles Leclerc, Ferrari (1.): Elképesztően jó volt az autó. Határozottan nagyszerű érzés újra a pole-ban lenni, bár azt nem tudom, hogy vajon ez-e a legmegfelelőbb pálya, amin az élről indulhatnék. A rajt nagyon-nagyon fontos lesz.”

„Különleges érzés, de nem akarok a statisztikákkal foglalkozni, csak a munkámra koncentrálni” – reagált a schumacheri párhuzamra Leclerc. „Hosszú lesz a holnapi nap, de jónak tűnik a helyzetünk, egész hétvégén magabiztosak voltunk.”

Lewis Hamilton, Mercedes (2.): „Kemény időmérő volt, mert ezek a srácok [a ferrarisok – szerk.] irgalmatlan tempót diktálnak az egyenesekben. Teljesen más szinten vannak. Mindent megpróbáltam beleadni a végén, és örülök, hogy legalább ennyi összejött. Nem számítottam első soros indulásra, így nagyon boldog vagyok. Remek munkát végzett a csapat ahhoz, hogy holnap pozícióba kerülhessünk.”

Sebastian Vettel, Ferrari (3.): „Nem vagyok teljesen boldog, mert úgy gondolom, nem sikerült kihoznom a maximumot az autóból. Az alapján, amilyen idővel a Q3-ba jutottam, azt hittem, minden rendben lesz. Hosszú út vezet az 1-es kanyarig, különböző gumistratégiákon leszünk, így a verseny mindenképpen csak holnap dől el. A tempó megvan, csak fel kell venni a ritmust. Itt először egy jó rajtra van szükség, mert előnyt lehet kovácsolni a hátulról indulásból, de majd meglátjuk, mi lesz.”