2017-ben Szocsiban nyert először Valtteri Bottas. A finn mindig is jól ment a Forma-1-es Orosz Nagydíjnak otthont adó versenypályán, ám a 2019-es kiadás időmérő edzésén nem úgy jöttek ki a dolgok, mint arra számított a Mercedes pilótája.

Bottas csak az ötödik legjobb időt futotta a kvalifikáción, de Max Verstappen büntetése miatt a negyedik helyről indulhat vasárnap. Érthető módon igen kedvetlenül nyilatkozott, amikor a kvalifikációról kérdezték: a finn egy másodperccel lassabb volt Charles Leclerc pole-pozíciós idejénél.

“Van még esélyünk holnap, de ma nem volt egyszerű dolgom a 13-as kanyarban” – árulta el. Bottas egyébként ugyanarra a problémára panaszkodott, mint amit Alexander Albon is emlegetett, miután összetörte Red Bullját.

“Jobban fújt a szél ma délután. Minden körben ugyanaz volt a probléma, a kanyar közepén csúszkáltam. Ez olyan rosszul jött ki az utolsó körben, hogy számos tizedet elbuktam emiatt” – mondta, aki tavalyi második helyezett lett egy csapatutasítást követően.

Bottas: Minden körben ugyanaz volt a probléma 2

Ez már nem parti-mód

Lewis Hamiltonnak sikerült megakadályoznia, hogy a Ferrari kisajátítsa az első sort a vasárnapi rajtrácson, de hihetetlennek tartja ő is a Ferrari motorerejét. “Ez már egy másik szint” – hüledezett. “Korábban mi emlegettük a parti-módot. Nos, nekik ennél jóval több van: jet-módjuk!” – mondta az ötszörös világbajnok.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!