Ahogyan az jellemző volt a V6-os hibrid éra korábbi éveiben, a 2019-es Forma-1-es szezonban is egészen sokáig egyeduralkodó volt a Mercedes. A nyár elején aztán a Red Bull megtörte a brackley-iek hegemóniáját, majd a bajnokcsapat részéről Toto Wolff csapatfőnök kezdett el imádkozni az év első felében döcögő Ferrariért.

A nyári szünet után azonban új erőre kapott a Scuderia, Charles Leclerc-rel az Orosz Nagydíj időmérőjén már a negyedik rajtelsőségét húzta be zsinórban az olasz gárda, és a futamgyőzelmek számát illetően is jó eséllyel pályázik a mesternégyesre.

F1: Kiborult a gyors Ferrari miatt a Mercedes-főnök 1

Wolff a szombati nap után elmondta, hogy képtelenség befogni a Ferrarit a fennálló motorerő-különbség miatt – Lewis Hamilton négytizeddel maradt el Leclerc körétől a második helyen, Valtteri Bottas pedig csak az ötödik lett.

„Nagyon örülök a csapat eredményének. Lewis minden kifacsart a körből, Valtteriért viszont kár, mert ő is a legtöbbet hozta ki a helyzetből. 7-8 tizedet veszítünk az egyenesekben körönként [a Ferrarival szemben – szerk.], így nem igazán tudunk mit tenni. Ez már egy egészen masszív különbség” – mondta.

„Sok jó szezonunk és nagyszerű versenyünk volt idáig, most azonban egy újabb kihívással kell megbirkóznunk.”