A McLaren 2017-ben a Hondával és az Andretti Autosporttal közösen indította az Indy 500-on Fernando Alonsót, míg idén a csapat saját projektjével, Chevrolet-motorral vágott neki a legendás versenynek, de kvalifikálniuk sem sikerült.

A 2019-es kudarc ugyanakkor nem vette el a wokingi alakulat kedvét az amerikai szériától, sőt: pénteken bejelentették, hogy Schmidt Peterson-csapattal partnerségben 2020-ban teljes szezont vállalnak.

A Chevrolet-motoros autók Arrow McLaren Racing SP néven futnak majd, az Indy-projektet a széria korábbi élversenyzője, a tavaly óta az F1-csapat sportigazgatójaként dolgozó Gil de Ferran irányítja.

A Schmidt Peterson idei versenyzői, James Hinchcliff és az F1-ből érkezett Marcus Ericsson minden bizonnyal nem kapnak majd szerepet 2020-ban, de erős jelöltnek tűnik a pár éve az F1-ben szintén megfordult Felipe Nasr, valamint a 2019-ben a Forma-2-ben szépen versenyző, a Williamsnél tesztpilótaként alkalmazott Nicholas Latifi, akinek édesapja tulajdonrésszel bír a McLarenben.

Fernando Alonso korábban többször is elmondta, hogy nem kíván teljes Indycar-idényt teljesíteni, ám az új csapat megalapításával jövőre is lehetősége nyílhat az Indy 500-as indulásra, hiszen a McLaren arra a futamra nevezhet harmadik autót is a spanyol kedvéért.