Több mint felejthető 34. Forma-1-es Magyar Nagydíjon van túl a Red Bull versenyzője, Pierre Gasly, akit csak a hatodik helyen, a mclarenes Carlos Sainz mögött intettek le, míg Max Verstappen tulajdonképpen játszi könnyedséggel lett második, és egy jobb gumitaktikával akár a győzelem is elérhető lett volna a holland számára.

„Nem vagyok elégedett a versenyemmel, nagyon nehéz volt” – ismerte el Gasly a futamot követően. „A pénteki nap még egészen jól alakult számunkra, de a harmadik edzés után tempót veszítettem. Ebből adódóan az időmérő is nehézkes volt nekem, ahogyan a mai nap is. A rajtnál kipörögtek a kerekeim, ez nem tette könnyebbé a helyzetemet. Próbáltam támadni amennyire csak tudtam, de állandóan csúszkáltam és szenvedtem a tapadással.”

„Itt az ideje szünetre vonulni és kielemezni mindent, majd a második félidőben erősebben visszatérni. Az ugyanis egyértelmű, hogy jobbnak kell lennem az időmérőkön” – elemezte a helyzetet a francia. “Az első és a második edzésen még jó volt az autóm. A harmadikon már küszködtem vele, és meg kell értenem, hogy mi miatt volt rossz, és mi miatt jó. Spában pedig muszáj jól folytatnom” – ecsetelte Gasly, aki ülése mellett joggal féltheti még a hatodik helyét is bajnokságban, mivel Sainz tapad rá, már csak öt pont a spanyol hátránya.