Valtteri Bottas magabiztosan nyerte meg a 2019-es Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzését csapattársa, Lewis Hamilton előtt. A Mercedes előnye hatalmas az üldözők előtt, csakúgy, mint 2016-ban volt.

Az Ezüstnyilak akkor is kisajátították az első sort, ám versenyük csak három kanyarig tartott. A heves csata közben Hamilton a fűre csúszva kiütötte Rosberget, így nevető harmadikként Max Verstappen pályafutása első győzelmét aratta.

Hamilton még nem akadt össze jelenlegi csapattársával. Habár Bakuban a rajt után a brit és Bottas több kanyaron át is fej-fej mellett haladtak, végül érintkezés nélkül megoldották a pozíciók kérdését.

“Kissé idegesen érzem magam, de azt hiszem, ez a normális most” – árulta el Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. “Mindketten tudják, milyen fontos elöl maradni ezen a pályán, ugyanis nagyon nehéz itt az előzés. Csak remélni merem, hogy nem ismétlődik meg 2016.”

Valamelyest azért megnyugtatja a csapatfőnököt, hogy Hamilton és Bottas kapcsolata teljesen más, mint ami annak idején Rosberg és Hamilton között fennállt. “Talán fogunk erről majd egy kicsit beszélgetni, de ők tudják, hogy meddig mehetnek el” – mondta az osztrák szakember.

Forrás: Fotó: Getty Images, PlanetF1.com