Lando Norris, a McLaren újonca a hetedik helyen zárta a 2019-es Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj időmérő edzését, ami igen előkelő pozíciónak számít annak fényében, hogy a gyári Renault-k közül egyik autó sem tudott a legjobb 10 közé kerülni.

“Jól alakult ez az időmérő az eredmények tekintetében. Igyekeztem óvni magam a veszélyes szituációktól, nem követtem el egyetlen buta hibát sem, és sikerült mások hibájából tőkét kovácsolnom. Csak egy tiszta kvalifikáció kellett ahhoz, hogy ilyen jó eredményt érjek el” – mondta a fiatal brit pilóta.

“Ha mindent kifacsarok az autóból, talán jobban sikerült volna a köröm, de rendkívül örülök a hetedik helynek is. Összességében úgy gondolom, a maximumot hoztuk ki a mai napból. A holnapi azonban egy rendkívül hosszú verseny lesz. A rajtpozíció ezen a pályán nincs akkora hatással a végeredményre, mint máshol” – tekintett előre a vasárnapi versenyre Norris.

F1: Felemás érzések a McLarennél 1

Csapattársa, Carlos Sainz már nem volt ennyire elégedett saját eredményével. “Egy újabb frusztráló kvalifikáció számomra. Nem nagyon tudok mit mondani. Az autó jól ment, a Q1-ben 1:42 alatti köröket mentem, amivel könnyedén a Q3-ba tudtam volna kerülni. Az egyik Haas hibázott előttem, ami miatt sárga zászlós jelzés volt érvényben és ez teljesen tönkretette az utolsó próbálkozásom. Nem egészen így képzeltem el ezt a mai kvalifikációt” – mondta a spanyol.

“Nem vagyok túl boldog, de holnap sokkal pozitívabban fogok versenyezni és maximálisan fogok koncentrálni. Szabadon választhatok gumit és a 11. helyett a 10. rajtkockából indulok a versenyen, de a tényen ez nem változtat, nem örülök az eredménynek egyáltalán” – utalt Antonio Giovinazzi motorbüntetésére Sainz.