Nagyon gyengén indult a Renault időmérője a 2019-es Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj kvalifikációján. A balesetekkel tarkított edzésen a francia gyártó szenvedett, az első szakaszból Daniel Ricciardo éppenhogy továbbjutott, mielőtt Robert Kubica a falba állt a Williamsszel.

Csapattársának, Nico Hülkenbergnek már nem volt ekkora szerencséje, csak a Williamseket tudta megelőzni. A német végül a 16. helyről indulhat, köszönhetően Antonio Giovinazzi motorcsere miatti hátrasorolásának és Pierre Gasly bokszutcai rajtjának.

Ricciardo valamivel jobb helyről indulhat. Az ausztrál a 11. helyről várhatja a piros lámpák kialvását. “A pénteki nap eseményei mindenkit egyformán hátráltattak. Ma tudtunk javulni, de nem eleget, hogy bejussunk a Q3-ba” – mondta.

F1: Ugyanaz a lemez forog a Renault-nál 1

“A szenvedésünk oka inkább a gumikhoz köthető. Persze az egyensúly is hozzátartozik az összképhez, de főként ezen van a hangsúly. Az aszfalt lehűlése megnehezítette a gumik felmelegítését, és ez elvette a magabiztosságunkat. Úgy érzem, az első szektorban voltak a legnagyobb gondjaink” – vélekedett Ricciardo. Tény, hogy a hosszú, közel két kilométeres egyenesben a menetszél jelentősen lehűti az abroncsokat.

“Mindketten ugyanazokra a dolgokra panaszkodunk” – utalt csapattársára a futamgyőztes. “Nem ez a legjobb szó, de érthető, mire gondolok.”