A 2019-es Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj időmérőjén sem sikerül értékelhető eredményt felmutatnia a Williams-csapatnak. Míg a pénteki napon George Russell, a szombati időmérőn Robert Kubica szenvedett balesetet.

“Megcsíptem a kanyar belső falát a bal első kerekemmel, ami a túlsó falig taszította az autót. Ez sokba került most” – utalt a szűk nyolcas kanyarra a lengyel, ahol később a nagy esélyes, Charles Leclerc is összetörte a Ferrarit.

Az orvosi vizsgálatok után, amelyek egy ilyen erejű bukás után kötelezőek, Kubica pozitívan nyilatkozott: “Minden rendben. Nem volt nagy a becsapódás, de az elővigyázatosság kedvéért el kellett végezni a szokásos vizsgálatokat. Jól érzem magam, semmi gond.”

Leclerc szinte lemásolta idősebb társa balesetét, azzal a különbséggel, hogy ő simán elmérte a féktávot és már nem volt elég helye ahhoz, hogy bevegye a pálya legszűkebb kanyarját. Kubica együttérzését fejezte ki a fiatal monacói hibája után. “Nem tudtam róla eddig. Sajnálom Charles-t. Ez egy olyan pontja a pályának, ahol nagy árat fizetünk a legkisebb hibáért is. Tisztában vagyunk ezzel, ilyen ez a sport.”

Kubica csapattársa, George Russell már eleve a csapat tartalék karosszériáját használja, így a lengyelnek kétséges vált a vasárnapi futamon való részvétele. “Nem tudom, először is vissza kell kapjuk az autót, hogy megvizsgáljuk. Még nem voltam a garázsban, meglátjuk, mit tehetünk majd.”

Azóta a Williams közölte, hogy van elég pótalkatrész az egyszeres futamgyőztes autójának felkészítéséhez.