Kettős Mercedes-siker született a 2019-es Forma-1-es Kínai Nagydíjon Lewis Hamilton vezetésével. Toto Wolff, az istálló csapatfőnöke érthetően örül az eredménynek, hiszen a legnagyobb riválisnak számító Ferrari pilótái csak a harmadik és az ötödik helyen végeztek. Charles Leclerc jobb helyen is végezhetett volna, ám egy csapatutasítás és az elszúrt taktika miatt Max Verstappen kettéválasztotta a piros autókat, és negyedikként végzett.

Ám az osztrák szakember szerint még korai volt a szezon eme szakaszában ilyen eszközöket alkalmazni. “Természetesen nem könnyű a helyzet ilyenkor, mert a gyorsabb autóval szeretné az ember levadászni az ellenfeleket. Seabastian azt mondta, hogy akkor gyorsabb volt a kocsija, így sorrendet cseréltek. Valamilyen szinten ezt meg tudom érteni” – mondta Wolff.

“Azonban ha ez egyszer elkezdődik, nagyon nehézzé válik az irányítás csapaton belül. A döntés ugyanis precedensértékű lehet, és akkor minden versenyen elég lehet, ha a hátulról jövő azt mondja, hogy gyorsabban is tudok menni” – tette hozzá a Mercedes csapatfőnöke, aki a tavalyi szezon során maga sem rettent meg a csapatutasítás intézményétől.

“Ilyen volt nálunk a szituáció Nicóval és Lewisszal, és most Valtterivel is. Nem csak a Ferrarinál merül fel ez a probléma. Minden csapat szembesül azzal a helyzettel, hogy két alfapilótája van” – zárta mondanivalóját Wolff.