A Ferrari egész hétvégén abban bízott, hogy képesek lesznek felvenni a versenyt a Mercedesszel a 2019-es Forma-1-es Kínai Nagydíjon. Ám a német csapat nem kérdezte ki az olaszokat véleményükről, és egyértelmű fölénnyel behúzták a sportág ezredik futamát.

Annak érdekében, hogy legalább az Ezüstnyilak tempóját tartani tudják, az olasz csapat arra utasította Charles Leclerc-t, hogy cseréljen helyet a mögötte haladó, és magát gyorsabbnak érző Sebastian Vettellel, akit előtte simán lerajtolt. A helycsere nem bizonyult jó megoldásnak, ugyanis Vettel nem tudott jelentősen gyorsítani, Leclerc pedig emiatt Max Verstappen taktikájának is áldozatává vált.

Leclerc szeretne tiszta vizet önteni a pohárba. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elismerte, hogy monacói pilóta jogosan tehet fel kérdéseket taktikájával kapcsolatban.  

“Ha Charles mérges, minden joga megvan hozzá. Legközelebb talán ő kerül majd előnyösebb helyzetbe. Megértem az érzéseit, kellemetlen lehet ez” – mondta Binotto. “A verseny azon szakaszában a Mercedesek egyszerűen sokkal gyorsabbak voltak. Adtunk Sebastiannak egy lehetőséget, hátha ő tartani tudja a tempójukat. Nem arról szólt a dolog, hogy kinek adjuk meg a lehetőséget, hanem hogy a verseny eme fontos szakaszában csapatként mindent megtettünk, amit tudtunk.”

Ferrari: Jogosan elégedetlen Leclerc 1

Binotto hozzátette, hogy a Mercedes egész hétvégén gyorsabb volt náluk annak ellenére, hogy Bahreinben a Ferrari is sokat gyorsult. Meglátása szerint az egész év így fog eltelni, lesznek olyan pályák, ahol Hamiltonék lesznek gyorsabbak és lesznek, ahol a Ferrari. “Péntek óta a Mercedes volt a gyorsabb és ma is bizonyították, hogy gyorsabbak nálunk. Másképp kell a bajnokságra tekintenünk. Minden egyes versenyhétvége más és más lesz. Amikor a mezőny ennyire szoros, bármi megtörténhet. Nem látunk még tisztán, elemeznünk kell az adatokat és a legjobban felkészülni Bakura” – zárta mondanivalóját a csapatfőnök.