A bahreini blama után ismét egy rosszabb futamon van túl Charles Leclerc. A Ferrari monacóija csak az ötödik helyen végzett a 2019-es Forma-1-es Kínai Nagydíjon, a sportág ezredik versenyén. A futamot a negyedik helyen kezdő versenyző az első kör végén még a harmadik volt, ám a Ferrari visszaparancsolta őt Sebastian Vettel mögé, mivel a csapat szerint feltartotta a németet.

Leclerc ezután Max Verstappen taktikájának áldozata lett, a monacói végül nem is tudta visszaelőzni a Red Bull hollandját. “Sebbel együtt meg kell néznünk a teljes képet, beszélnünk kell a mérnökökkel és meg kell értenünk a döntést” – mondta a fiatal monacói a versenyt követően. “Biztos vagyok abban, hogy van magyarázat a döntésre, és meg fogom érteni. Ám ez már a múlt.”

“Nem volt jó verseny a számomra. Az egész hétvégém gyengébben alakult, mint arra számítottam. Az időmérő rendben volt, de a szabadedzések és a verseny nem volt ideális úgy, hogy nem is mentünk magas üzemanyagszinttel” – árulta el Leclerc. “Nem volt jó napunk, de erősebben fogunk visszatérni” – tette hozzá.

A monacói nem csak Versteppen alávágása miatt szorult az ötödik helyre. A Ferrari sem tett meg minden tőle telhetőt. “Megnézve a versenyemet, szerintem korábban kellett volna kiállni kereket cserélni. Azonban ha a csapat szempontjából nézzük a helyzetet, ez volt a jó döntés, hogy lelassítsuk a Mercedest Seb előtt. Szerintem ez volt a cél” – mondta Leclerc. “Ez nem jött össze, de megpróbáltuk. Mostantól előre tekintünk.”