Noha a téli tesztek alapján az a kép rajzolódott ki, hogy a Mercedes kissé lemaradásban van a Ferrarihoz képest, a 2019-es Forma-1-es Ausztrál Nagydíj eddigi történései nem ezt mutatják. A csapat ötszörös világbajnoka, Lewis Hamilton mindkét edzést behúzta, a második gyakorláson csapattársával, Valtteri Bottasszal karöltve nyolc tizedmásodpercet adtak a harmadik legjobb időt futó Max Verstappennek, nem beszélve a Ferrari lemaradásáról.

A szakértők szerint a Ferrari nem mutatta meg, milyen tempóra képes, azonban az eddig látottak alapján biztosan fel kell kötniük a gatyájukat, ha versenyben akarnak maradni a bajnoki címért. Erre engednek következtetni Hamilton szavai is. „Az autó nagyjából hozza azt a tempót, amire Barcelonában is képes volt. Ez pozitívum, mivel egy másik pályán vagyunk. Az előre eltervezett programot maradéktalanul teljesítettük, nem volt gond a pályán.”

„Egy csomó területen lehet még fejlődni, de egyáltalán nem kezdtünk rosszul. Most mindent alaposan tanulmányozni és elemezni kell, mint ahogy péntekenként szoktuk. Sokat számít az, hogy van két autónk, melyekkel egyszerre tudunk dolgozni, és egyikünk se hibázott” – mondta Hamilton.

Hamilton: Van ott még, ahonnan ez jött! 1

Csapattársa, Valtteri Bottas szerint a csapat folyamatosan fejlődik. „Az autó jobb volt, mint a teszteken. Nem hoztunk sok új alkatrészt, viszont a meglévő csomagunkat optimalizálni tudtuk” – mondta a háromszoros futamgyőztes.

„Azonban nem láttuk még a többi csapatot teljes erőbedobással menni” – tette hozzá a finn, aki nem szeretne előre inni a medve bőrére. „Vannak sejtéseink, hogy még mennyit gyorsulhatunk az időmérőig, de nem tudjuk, hogy a többi csapat mire képes.”