Bíztatóan kezdte a 2019-es szezont a Red Bull. Az energiaitalosok kemény munka elé néztek az új autó megtervezésekor, ugyanis 13 év után új motorpartnerrel, a Hondával dolgoznak együtt. A csapat azonban már a téli teszteken bebizonyította, hogy sikerrel vette a kihívást, a nyolcnapos barcelonai körözés során nem hátráltatták nagyobb technikai hibák az istállót.

Ezt a formát sikerült átmenteni a 2019-es Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szabadedzéseire is. Az első szabadedzésen Pierre Gasly még kissé le volt maradva saját csapattársától is, ám a második gyakorláson egy tizeden belül volt Max Verstappenhez képest.

Az edzés utolsó perceiben a Gasly autójában lévő Honda-motor beteges hangokat hallatott, a csapat utasítására a tervezettnél korábban be kellett fejeznie a napi programot. A japán mérnökök azonban nem találtak hibát az erőforrásban, így nem kell emiatt aggódnia a franciának.

„Pozitív nap volt a mai. Mindent kihoztam a kocsiból, amit csak lehetett, de sok munka van még. Ahogy az várható volt, a Mercedes gyors, ám jelen pillanatban a saját feladatunkra koncentrálunk, hogy kihozzuk a legtöbbet a lehetőségeinkből” – mondta Gasly.

F1: Ezt most megúszta a Honda 1

Csapattársa, Max Verstappen előbb negyedik, majd harmadik lett a szabadedzéseken. A holland is azt hangsúlyozza, hogy előbb a saját garázsukban kell rendet tenni. „Magunkra figyelünk, van még hova fejlődnünk. Szerintem mindenki így van ezzel, hisz ez még csak az első nap.”

„Motorilag minden rendben van, nincsenek problémák, szépen, normálisan működött” – dicsérte a Hondát a fiatalabb, ám tapasztaltabb Red Bull-pilóta.