Szerdán folytatódott a Forma-1-esek második 2019-es előszezoni tesztje Barcelonában, az ebédszünetig a McLaren volt a leggyorsabb.

A tegnap is az élen végző wokingi csapat pilótája, Carlos Sainz délelőtt folyamatosan emelte a tempót, az 1:17,144-es új tesztcsúcsot a Pirelli C4-es keverékén érte el.

Nem volt azért teljesen sima a McLaren délelőttje, Sainz egyszer a bokszutca végén állt le az autóval. Nem sokkal később újabb piros zászlós szakasz következett, súlyosabb incidens miatt és jóval hosszabban.

Sebastian Vettel a 3-as kanyarban – a csapat közlése szerint mechanikai hiba miatt – fordulás nélkül, egyenesen, orral csapódott a TecPro-falba. A német pilóta sértetlenül szállt ki, amit az orvosi központban végzett vizsgálatok is megerősítettek, de a Ferrari eleje összetört. Délutánra Charles Leclerc van beosztva a Scuderiánál, kérdés, hogy mikorra hozzák vezetésre alkalmas állapotba az autót.

Vettel amúgy Sainz mögött zárt a legjobb idejével, míg a harmadik a Red Bull-os Max Verstappen lett, aki miatt szintén előkerült egyszer a piros zászló, de ő szintén csak a bokszutcakijáratnál állt le.

A McLarenen kívül szerda délelőtt csak a Williams javított eddigi legjobbján, igaz, nekik könnyű volt, hiszen két és fél nap késéssel láttak neki a tesztelésnek.

A nap első felében a Mercedes tette meg a legnagyobb távot, Valtteri Bottas 75 kört futott, de a renault-s Daniel Ricciardo 72 és Verstappen 69 köre is szép teljesítmény.

F1: Vettel megtörte a Ferrarit, a McLaren csúcsot futott 1