Jövő hétfőn megkezdődik a 2019-es téli Forma-1-es tesztelés, ám előfordulhat, hogy csonka mezőny köröz majd a barcelonai pályán az első napokban, ugyanis több csapat is késésben van az új autó megépítésével.

A Renault főnöke a keddi bemutató idején elismerte, hogy az R.S.19-es még darabokban van a gyárban és csak annyit állíthat biztosra, hogy ő, a pilóták és a kávégép ott lesz hétfőn Barcelonában. A Williams szintén csúszik, szerdán már le is fújták az eredetileg szombatra tervezett filmezést.

A Force Indiából az idei évre Racing Pointtá vált silverstone-i alakulat tegnap mutatta be az új autó festését, de maga a járgány szintén nincs még kész, sőt, jövő hétfőre sem biztos a befejezés.

“Ott leszünk (Barcelonában), de azt nem ígérjük, hogy a pályára is lépünk hétfőn. Messze még a felkészülésünk vége” – mondta a technikai főnök, Andy Green.

A kanadai divatmilliárdos Lawrence Stroll vezette befektetői csoport kezébe került csapatra amúgy az autó megépítése után is nagyon dolgos év vár, új gyárat is felhúznak Silverstone-ban.

“Nagy dolgok zajlanak a színfalak mögött, ilyen sűrű télre nem is emlékszem. Nem csak az új autóval állunk elő, mellette a jövővel is foglalkozunk, több évnyi alulfinanszírozottság után fejlesztjük az infrastruktúránkat is. A növekvő munkaerő miatt kibővítjük a gyárat, ezzel párhuzamosan új létesítmény építését is tervezzük, amely várhatóan 2021-re épül meg, ráadásul ott van még az idei európai szakaszra szánt új motorhome megépítése is” – magyarázta a csapatfőnök, Otmar Szafnauer.