Hamilton ötödik monzai sikerét aratta, pályafutása során 68. alkalommal állhatott fel a dobogó tetejére. Sikerével 30 pontra növelte előnyét Sebastian Vettellel szemben a bajnokságban. A futam részletes összefoglalója itt olvasható. Az interjúkat Paul di Resta és Felipe Massa készítette.

Lewis Hamilton (1.)

„Először is gratulálok a Ferrarinak, akik hatalmas kihívás elé állítottak minket, hihetetlen munkát végeztek, jót harcoltunk velük. Másodszor is hatalmas köszönet a srácoknak, otthon is mindenkinek. A támogatásuk és a folyamatos erőfeszítéseik nélkül ez nem sikerült volna ma. Számos negatívumot kap az ember, amikor az ellenfélnél jár, de sok brit zászlót látok, rájuk mutattam, ők inspirálnak és ezért vezetek. A negatív dolgok igazából pozitívak, mert a negatívat pozitívvá alakítom. Hatalmas köszönet a csapatnak, és Valtterinek a segítségért. Soha nem adom fel.”

„A mai nap nagyon nehéz volt. Nagyszerű a közönség itt mindig, és ez ad erőt a negatív dolgokkal szemben. Nagy kihívás volt, de a számos brit zászló a pálya körül nagy hatással van rám a csapatom mellett. Szeretek Olaszországban lenni, imádom a kajákat, a pálya hihetetlen, fantasztikus itt lenni.”

Kimi Räikkönen (2.)

„Elég gyorsak voltunk, de sajnos a hátsó gumik elfogytak, és elveszettem a csatát. Próbálkoztam, de lehetetlen volt. Sajnos ez messze van a tökéletestől, de ez van, a maximumot nyújtottuk. Mindent megtettünk, azonban a hátsó gumik feladták a verseny vége előtt, de legalább másodikak lettünk, folytatjuk a küzdelmet.”

„Igen, a hólyagosodás miatt nem nyertem. A tempó megvolt, de miután a hátsók elfogytak, nem volt esélyem. Nehéz elfogadni ezt, de mindent megpróbáltunk, nagyon-nagyon sok ember biztatott ma minket, nagyon köszönöm. Elnézést, hogy nem sikerült a győzelem.”

Valtteri Bottas (3.)

„Megpróbáltam mindent, hogy felállhassak a dobogóra. Először az volt a küldetésem, hogy feltartsam Kimit egy darabig. Küzdöttem (Max Verstappennel), hogy a dobogóra érjek, kemény csata volt, néha nem volt túl fair a küzdelem. De megkapta a büntetését, így a dobogón végeztem.”

„Több pontot szerzett a csapat, mint a Ferrari a saját otthonukban, pedig tegnap gyorsabbak voltak az időmérőn. Most ennyi, de remélem, hogy legközelebb jobb leszek.”