Kimi Räikkönen mai sikerével a tavalyi Monacói Nagydíj után ismét az első rajtkockából kezdhet egy futamot. Pole-pozíciós körével új rekordot döntött a finn, megfutva a sportág történetének leggyorsabb átlagsebességű körét. Az időmérő részletes összefoglalója itt olvasható. Az interjúkat Paul di Resta készítette.

Kimi Räikkönen (1.)

„Jól állunk holnapra, de csak a munka felét végeztük el. Ennél jobb helyen nem is lehetnék pole-pozícióban, a hazai nagydíj a tifosók előtt… remélem, holnap minden simán megy és ugyanebben a pozícióban végzünk.”

„Nem számít, hova megyünk a világban, itthon minden piros. Bízunk benne, hogy holnap is minden olyan jó lesz, mint ma.”

Sebastian Vettel (2.)

„Hihetetlen, mekkora támogatást kapunk a szurkolóktól, köszönet mindenkinek! Jó eredményt értünk el a csapat szempontjából, de nem vagyok teljesen elégedett az utolsó körömmel, Kimi egy kicsit túl gyors volt a végén.”

„Nem hiszem, hogy számított volna a szélárnyék, ilyesmi megesik Monzában. Azt hiszem, neki minden egy pontban összeállt, az utolsó menetem rendben volt, a köridőm viszont nem volt jó. Nincs mit tenni, viszont jó, hogy mindkét autó elöl van.”

Lewis Hamilton (3.)

„Gratulálok a Ferrarinak, kiváló munkát végeztek ma! Mindent beleadtunk, amit lehetett, rendkívül szoros a verseny köztünk. Ezen a hétvégén valamivel előbb járnak, de mindent beleteszünk holnap is. Állandóan keményen dolgozik a csapat a sikerért, rendkívül szoros a meccs, ahogy mondtam. Ez jót tesz a sportnak, jó ennyi szurkolót itt látni.”