A délinél felhősebb, egy hajszállal kevésbé meleg időben (27-28 Celsius-fokos levegő- és 38-40 fokos aszfalthőmérséklet) köröztek az F1-esek a 33. Magyar Nagydíj második szabadedzésén a Hungaroringen.

A délutáni gyakorláson, amelyen már időmérős szimulációkat is teljesítettek a csapatok, tovább nőtt a Mercedes hátránya Ferrarihoz és a Red Bullhoz képest, míg az első helyen záró Sebastian Vettelt és a második helyen végző Max Verstappent csak 74 ezredmásodperc választotta el, a jobbik mercis, a címvédő Lewis Hamilton már tízszer akkora hátrányban (753 ezred) lett az 5., Valtteri Bottas pedig egy egész másodpercet kapott a némettől.

A Mercedes számára további aggodalomra okot adó pont, hogy Hamilton autóján a hosszú etapon jobb hátsó, lágy keverékű gumin megjelent az Ausztriában már látott hólyagosodási sáv. A címvédőknek bőven lesz dolguk péntek este és a szombat déli harmadik edzésen, ha az időmérőn versenyben akarnak lenni a pole-ért.

Az edzésen kicsit nehezítette a munkát, hogy a pálya környékén csúnya felhők gyülekeztek, néhány kilométerre esett is, és itt-ott a Hungaroringre is hullott pár csepp.

Romain Grosjean a Haasszal hozta a “best of the rest” pozíciót, mögötte a délelőtt is erős Renault-val Carlos Sainz következett, de ezúttal nem a csapattársaik, hanem két másik – szintén francia – pilóta, a Toro Rossó-s Pierre Gasly és a Force Indiá-s Esteban Ocon következett a top10 végében.

A több kisebb baki mellett a mclarenes Stoffel Vandoorne 5-ös kanyarban bemutatott megpördülése volt a leglátványosabb incidens, a hiba pedig elég rosszkor jött, ugyanis a belga ultralágyas gyors kört futott, ám nullázta is a dolgot a piruettel. Vandoorne a hungaroringi hétvégére új kasztnit kapott – pontosabban az előzőt egy másik használtra cserélték –, de továbbra sem világos, hogy versenyképesebb lett-e vele.

A Saubernél a bokszban hibáztak egyszer, Marcus Ericssont rosszul rögzített jobb hátsóval engedték ki, de hamar, még a bokszutca kijárata előtt megállásra utasították. A csapatot azért így is vizsgálat alá vonták.

F1: A Mercedes eltévedt a Hungaroringen 1