Nem sikerült győzelemre váltania a pole-pozíciót Sebastian Vettelnek a 2018-as F1-es Német Nagydíjon. Az 52. körben a félig száraz, félig nedves pályán a Ferrari négyszeres világbajnoka megcsúszott, és végül a kavicságy és a gumifal fogságában kötött ki. Így a győzelmet a 14. helyről rajtoló Lewis Hamilton szerezte meg.

Vettel az eset után elmondta, hogy apró hibája sokba került. Azonban ennél jóval többről van szó Nico Rosberg szerint. A 2016-os világbajnok, aki a hétvégén a Sky Sports tévés szakértőgárdáját erősítette, keményen kritizálta négyszeres világbajnok honfitársát. „Ez hihetetlen, eldobta a győzelmet!” – mondta. „A körülmények kemények voltak, és ez pilótaként szörnyű.”

„Azonban előnyben volt a mögötte jövőkkel szemben, egy kicsit jobban visszavehetett volna, de beleállt a falba. Kár érte. Abban a kanyarban nem szabad hibázni. Még inkább tartalékon kellett volna ott mennie, de nem tette. Átlépett egy határon” – tette hozzá Rosberg.

Vettel a balesetét megelőző hat körben az akkori második helyezett Kimi Räikkönennek 6 másodpercet adott, így közel 10 másodperc fórja volt, mielőtt elvesztette az irányítást a Ferrari felett. Rosberg szerint Vettel nem is tartott attól, hogy Valtteri Bottas vagy Lewis Hamilton utolérheti. „Nem hallottunk ilyen jellegű rádióbeszélgetést” – mondta az egykori Mercedes-pilóta.

„A saját versenyét futotta, majd teljesen elszúrta, el sem hiszem. Ilyen nem gyakran esik meg vele” – tette hozzá a manapság tévéző világbajnok.