Hamilton ezzel idei negyedik, pályafutása 66. győzelmét aratta, mellyel átvette a pontverseny vezetését az élről kieső Sebastian Vetteltől. Az időmérő részletes összefoglalója itt olvasható. A futam David Coulthard készítette.

Lewis Hamilton (1.)

„Hittem a győzelemben! Nagyon nehéz hátulról nyerni, eléggé valószínűtlen, de mindig hinni kell benne. Elmondtam egy hosszú imát a rajt előtt, és a parádékörön is láttam, mekkora támogatást kapok, igyekeztem nyugodt maradni. A csapat kiváló munkát végzett, az autó fantasztikus volt ma, rendkívül hálás vagyok. Nem gondoltam volna, hogy sikerülni fog, de végig nyomtam és hittem benne, és megtörtént. Ma beteljesült az álmom, hatalmas köszönet Istennek!”

„Kemény körülmények uralkodtak a pályán, de nekem tökéletesek voltak. Amikor eleredt az eső, tudtam, hogy jó helyzetben vagyok. Azonban soha sem lehet tudni, mi történik a safety car után, a mögöttünk jövő srácoknak új gumik voltak fenn. Csak szeretném hálámat kifejezni a csapatnak a kemény munkáért, és remélem, akik nem ismernek engem, ezek után ismerni fognak!”

Valtteri Bottas (2.)

„Versenyzőként a győzelem a cél. Amikor Seb kicsúszott, azt gondoltam, ez lehet az esélyem, de Lewisnak jobbkor jött a safety car. Ő kint tudott maradni, nekem viszont be kellett jönnöm kereket cserélni. Hogy a pozitívumokat nézzük, csapatként tökéletes eredményt értünk el, a Mercedes és a Daimler hazai versenyén, ez jó dolog. Volt egy kis csatánk Lewisszal a biztonsági autó utáni körben, majd szóltak, hogy minimalizáljuk a kockázatot.”

Kimi Räikkönen (3.)

„Az utasítások szerint jártunk el Sebbel, de nem volt teljesen tiszta, mit is akar a csapat. Nagy tempóval mentem, és a verseny egy olyan pillanatában szóltak, amikor az egy- és kétkiállásos taktika között voltunk. Ezért alakult így a helyzet, nem tudom, mit befolyásolt a végén, nehéz verseny volt ez így az esővel, néhány helyen eléggé csúszós volt a pálya. Volt egy meleg pillanatom az egyik lekörözöttel, azt hiszem egy Sauberrel, emiatt Valtteri elment mellettem. Nem volt könnyű verseny, örülök, hogy befejeztem, de kissé csalódott vagyok.”

„A saját kocsimat vezettem, csak erről tudok nyilatkozni. A múltban igen nehéz volt az autót kezelni ilyen esőben, de most meglepődtem, milyen jó volt. Persze nagyon nehéz volt kitalálni, hol tapad a kocsi és hol nem. Amikor gyorsan haladsz és egyszer csak eltűnik a tapadás, már nincs mit tenni.”