Az első helyről rajtolhatott Sebastian Vettel a 2018-as F1-es Német Nagydíjon, azonban nem sikerült győzelemre váltania ezt. Az 52. körben a félig száraz, félig nedves pályán a Ferrari négyszeres világbajnoka megcsúszott, és végül a kavicságy és a gumifal fogságában kötött ki. Így a győzelmet a 14. helyről rajtoló Lewis Hamilton szerezte meg.

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés, Júl 22., 2018, időpont: 8:13 (PDT időzóna szerint)

Vettel az eset után szomorúan ballagott vissza a bokszba. A német nem örül, hogy így alakult a versenye, de nem tartja ezt végzetes hibának. „A falban voltam, és tudtam, hogy képtelen vagyok kikeveredni onnan, mi mást tehettem volna? Nem gondolom, hogy hatalmasat hibáztam, de óriási befolyása volt a versenyre, mivel kiestünk. Azonban emiatt nem lesz gondom ma este az elalvással” – mondta.

„Csalódott vagyok, mert egészen addig minden jól alakult. Nem kellett volna az eső” – tette hozzá Vettel, aki már a Magyar Nagydíjra tekint előre. „Erős autónk van, úgyhogy magabiztosak lehetünk, magabiztosabbak, mint bárki más. Pozitív hétvége volt, egy momentum kivételével, az pedig az én hibám.”

„Bocsánatot kérek a csapattól, ők mindent megtettek, és a kezemben volt az egész. Apró hiba, nagy csalódás” – zárta Vettel mondanivalóját, aki így 17 pontos lemaradásból várhatja a mogyoródi versenyt.