A múlt vasárnapi Brit Nagydíj rajtját elrontotta a pole-ból induló Lewis Hamilton, Sebastian Vettel és Valtteri Bottas eléje került, a 3. kanyarban pedig már Kimi Räikkönen támadta, de a finn elfékezte magát és kilökte az angol pilótát, aki végül nagy felzárkózást követően így is a 2. lett a hazai pályán.

A futam után Hamilton és a Mercedes is szándékossággal vádolta Räikkönent és a Ferrarit – igaz, a címvédő hétfőre meggondolta magát –, de mások nem igazán vevők erre.

“Amikor nő a feszültség, elkerülhetetlenül megjelennek a spekulációk az ilyen incidensek esetén. De én úgy hiszem, hogy ez szimpla versenybaleset volt. Meg lennék lepve, ha ennél többről lenne szó, Kimi nem az a fajta versenyző” – mondta a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

A 2016-ban a Mercedesszel világbajnoki címet nyerő Nico Rosberg sem állt saját csapata mellé:

“A válsz egyszerű: 100 százalék, hogy nem volt szándékos. Ausztriában is láthattuk már, hogy Kimi nem Sebastian érdekében vezet. Ott Kimi volt a második, Sebastian a harmadik, és nem volt elengedés, még csak fel sem merült. Kimi önmagáért versenyez. Egyszerűen csak elrontotta, nagyon későn fékezett és megtorpedózta Lewist. Szokatlan ez Kimitől, általában nem szokott ilyet csinálni, szóval furcsa, de egyértelműen nem szándékos volt, a 10 másodperces büntetést és a két büntetőpontot pedig megérdemelten kapta” – magyarázta a német.