Hiába indult a pole-ból, Lewis Hamilton elrontotta a Forma-1-es Brit Nagydíj rajtját, Sebastian Vettel és Valtteri Bottas is elment mellette, a 3. kanyarban pedig már Kimi Räikkönen támadta, ám a Ferrari finnje elmérte a féktávot és kipöccintette az angolt.

Hamilton a mezőny végére esett vissza, Räikkönen pedig 10 másodperces időbüntetést kapott a baleset okozásáért, azonban végül mindketten felértek a dobogóra, a címvédő a 2., a ferraris veterán a 3. lett.

A futam után Hamilton a dobogós nyilatkozatában arra utalt, hogy a Ferrari szándékosan intéztette el a versenyét Räikkönennel, és hasonlóan nyilatkozott a Mercedes is. Hogy a csapatnál továbbra is így vélik-e, nem tudni, de a négyszeres világbajnok már meggondolta magát:

“Kimi bocsánatot kért, én elfogadtam, továbbléphetünk. Versenybaleset volt, semmi több. Néha mondunk baromságokat, aztán tanulunk belőle” – közölte az Instagramon.

Bár Hamilton a hazai pályán rekorddöntő hatodik futamgyőzelmére készült, Sebastian Vettel győzelmével és a saját 2. helyével a ferraris német ehelyett 1-ről 8 pontra növelte előnyét a világbajnokságban.