A haasos Kevin Magnussen az elmúlt két évben kemény munkával elérte, hogy a versenyzőtársai a legveszélyesebb, legfelelőtlenebb riválist lássák benne, ugyanis a dán pilóta a lehető legkeményebben védekezik, támad, még az edzéseken is rizikós a közelébe kerülni.

Bár a televíziós közvetítésből kimaradt, a múlt vasárnapi Azerbajdzsáni Nagydíj legvégén is volt egy incidense Magnussennek, a haasos a Toro Rossó-s Pierre Gaslyval harcolt az utolsó pontszerző helyekért, védekezés közben a franciát 300 feletti tempónál terelte-lökte a falig.

Gasly utólag azt mondta, szereti a kemény versenyzést, de Magnussent a legveszélyesebb pilótának tartja. A dánt a futam után meg is büntették, újabb pontokat is kapott, már 8-nál jár a 12-ből, ennek ellenére továbbra is úgy van vele, hogy nem fog visszavenni:

“Én keményen vezetek. A mi helyzetünkben, középcsapatként nem garantált a pontszerzés. Néha nincs mit veszíteni. Lehet, hogy megbüntetnek, lehet, hogy odalesz az első szárny, de a 11. helyen nincs mit veszíteni, nyomni kell. Néha egészen agresszívnek kell lenni a pályán” – magyarázta.

“Ha a bajnoki címért küzd az ember, akkor hosszú távon játszik, akkor változtatni kell a hozzáálláson, ha a bajnokságért küzdenék, tőlem sem látnának ilyeneket.”

Magnussen azt mondja, versenyzés közben még a túlélési ösztön is háttérbe szorul nála:

“Nem szeretem a kompromisszumokat. Mindent beleadok. Nem tartok vissza semmit, inkább meghalok az autóban. Simán kockára teszem az életem. Amikor felkerül a sisak, amikor elindul a verseny, számomra csakis az létezik. Szeretem a családomat, sok mindent szeretek az életben, de amikor az autóban ülök, semmi más nem számít.”