Baumgartner nem kell a Minardinak 1

Baumgartner nem kell a Minardinak

Tegnap hivatalosan is bejelentette a Minardi csapat, hogy Patrick Friesacher helyére Robert Doornbost szerződtették. Baumgartner Zsolt így továbbra is csak nézőként követi a Forma-1-es sorozatot.

A magyar pilóta neve azért merült fel, mert a Minardi osztrák versenyzője nem maradhat tovább a csapatnál. Friesacher-nek azért kell mennie, mert nem tudta teljesíteni a szerződésében vállalt fizetési feltételeket. Többen is esélyesek voltak a pilótai állásra a faenzai csapatnál, ám végül a holland versenyző mellett döntöttek.

Baumgartner kijelentette, szívesen beülne a Minardi versenyautójába, de pénzt ezúttal nem fizetne érte. Tavaly a Minardi többi pilótájához hasonlóan a magyar pilóta is szponzori pénzeknek köszönhette versenyzői állását. Mindamellett a csapat egyetlen 2004-es pontját ő szerezte az Amerikai Nagydíjon.

A magyar pilótával ellentétben Doornbos komoly szponzori háttérrel érkezett a csapathoz, így ő ülhet a következő futamokon a versenyautóba.

“Nagyon boldogok vagyunk, hogy a Minardinál üdvözölhetjük Robertet.” – mondta Paul Stoddart csapatfőnök, majd így folytatta: “Már a tavalyi évben bizonyította, hogy megvan a tehetsége a Forma-1-es versenyzéshez. Bízom benne, hogy kiváló munkát fog végezni a következő versenyeken, és biztos vagyok abban is, hogy a Minardi csapat nagyobb támogatást kap majd a holland rajongóktól, ha ez egyáltalán lehetséges, hiszen most először van teljes holland versenyzőgárdánk.”

A 24 éves holland versenyző 1999-ben kezdte pályafutását a brit Opel Lotus sorozatban, majd a Formula Ford sorozatban folytatta. 2001-2003-ig a brit, a német, majd az európai Forma-3-ban versenyzett. 2004-ben az F3000-ben szerepelt, tavaly és idén pedig a Jordan csapat tesztpilótájaként dolgozott.