Liuzzi a Ferrarihoz igazol 1

Liuzzi a Ferrarihoz igazol

Olasz lapok már biztosra veszik, hogy Vitantonio Liuzzi a Ferrari tesztpilótája lesz 2005-ben. A későbbiekben az olasz csapat versenyzőként kívánja alkalmazni a pilótát, azt azonban nem lehet tudni, hogy mikor.

Addig pedig a Scuderia, a Sauber csapatnál szeretné pilótai üléshez juttatni a fiatal versenyzőt, hiszen köztudottan szoros kapcsolatot ápol egymással a két gárda. Minderre akkor van esély, ha jövőre esetleg a Saubernek három autót kellene indítania a fogyó mezőny miatt.

Korábban már volt szó arról, hogy a Sauber szerződtetné Liuzzit, de mégis inkább a korábbi világbajnokot Jacques Villeneuve-t választotta Peter Sauber. Nem veszélyezteti sem Schumacher, sem Barrichello helyzetét a versenyző, nekik ugyanis 2006-ig van szerződésük a Ferrarival. Ha ők befejezik, ismét kiváló csapat jöhetne létre, ha figyelembe veszzük a mostani híreket, hiszen Jean Todt terveiben Liuzzi mellett Kimi Raikkönen is szerepel.

Vitantonio Liuzzi 23 éves, idén hatalmas fölénnyel nyerte meg az F 3000-es bajnokságot. 10 futamból hetet megnyert, kettőn második lett, egy futamon pedig nem szerzett pontot. Így a maximális száz pontból 86 lett az övé.

Nem ismeretlen számára a Forma-1-es autó sem, hiszen már 2002. november 6.-án üléspróbán vett részt a Williams csapatnál, majd 27.-én tesztelte is a versenyautót Valenciában. 2003. augusztusában a Minardi kétüléses autójával körözött, idén szeptemberben pedig a Sauber autóját tesztelte Jerezben.